Exposure HKU

EXPOSURE HKU Fine Art en Fine Art in Education, een echte tentoonstelling in september

door Jolanda Schouten (beeldend kunstenaar, docent HKU)

Een opwekkende gebeurtenis in dit vreemde jaar vind plaats in de HKU Pastoefabriek. In juni studeerden een prachtige groep jonge kunstenaars af, die het moesten doen met een online presentatie van hun werk. De HKU had een mooi online Exposure festival georganiseerd met live streams, met portfolio’s, met een online modeshow. Roeiend met de coronariemen.
Net als de eindexamenleerlingen van het voortgezet onderwijs was dat een flinke teleurstelling voor de jonge graduates voor wat een kers op de taart had moeten zijn. Die meikers is in de tussentijd uitgegroeid tot een herfstpruim en kan alsnog gegeten worden in een levendige tentoonstelling waar je het werk kan voelen, ruiken, horen, kortom ervaren. Op het scherm kan er veel, maar in dezelfde fysieke ruimte zijn met het werk is toch het allermooiste.
De eindexamententoonstelling is een zowel een piek- als een punt van rust in de carrière van student naar professional om te tonen, om in gesprek te gaan met de ruimte, met de bezoekers, met trotste familie maar vooral ook een springplank om het werk te spiegelen aan het professionele werkveld. In de preview komen galeriehouders, curatoren, journalisten, vakgenoten het werk van de jongste generatie kunstenaars bekijken. De andere dagen zijn voor alle andere kijkers. Op afspraak, want eerst tot 150 cm tellen.

Wat?  Exposure, HKU Fine Art en Fine Art in Education graduates
Waar?  HKU, Pastoefabriek, Rotsoord 2
Wanneer?  12 – 20 September 2020, 11 en 12 september zijn Previewdagen voor genodigden.
Op 13, 18 en 19 sept publiek toegankelijk via reservering tijdslot vooraf
Online www.hku.nl